2019. augusztus 24., szombat

Negatív ionok szerepe a levegőben

A negatív ionok a levegő „vitaminjai”

Életvitelünkből adódóan életünk 80-90%-át zárt térben töltjük. Az épületekben fellépő, a szervezetünket érő hatásokat – mint például az elektroszmog – legtöbbször érzékszerveinkkel nem érzékeljük, pedig ezek negatív befolyással vannak immunrendszerünkre és hosszútávon megbetegedésekhez vezethetnek.

A pozitív ionok, amelyek a zárt térben – a fizikailag és elektromágnesesen szennyezett levegőben – felszaporodnak, a tudomány jelenlegi állása szerint károsak az emberi szervezetre.

MIT TEHET A TERMÉSZET A LEVEGŐ SZENNYEZETTSÉGE ELLEN?

Az energiaforrások – a nap sugarai, a világítás, a tenger hullámzása, stb. – befolyásolják a levegő gázmolekuláit (nitrogén, oxigén, szén-dioxid), ennek eredményeképpen pedig elektronok szabadulnak fel. Az elektronok semleges molekulákkal egyesülnek a levegőben, amelyek így negatív ionokká alakulnak át.

A természet földünk legnagyobb negatív ion előállító gyára, az élet elképzelhetetlen lenne negatív ion nélkül. A pozitív és negatív ionok között természetes egyensúly jön létre, ennek felbomlása pedig különféle károkat okozhat a természetnek.

MILYEN HATÁSSAL VANNAK RÁNK A POZITÍV IONOK?

Ősszel és télen, valamint rossz idő előtt és közben – eső, vihar, szél, hó, stb. – megnő a pozitív ionok koncentrációja a levegőben. Ezekben az időszakokban a legtöbb embernek rossz a közérzete, a krónikus hörghurutban, asztmában vagy más légzési betegségben szenvedők rosszabbul érzik magukat, a reumában szenvedők állapota romlik, ilyenkor többen szenvednek pszichoszomatikus tünetektől, valamint nő a depresszió és az öngyilkosságok száma is. Kutatások igazolják, hogy bizonyos allergiát kiváltó anyagok, mint például a por vagy a pollenek, pozitív elektromos töltéssel rendelkeznek.

MILYEN HATÁSSAL VANNAK RÁNK A NEGATÍV IONOK?

Villámlás után, tavasszal és nyáron, valamint tiszta, természetes környezetben – folyók, tavak, vízesések közelében, erdős részeken megnő a levegő negatív ion-tartalma. Az egészséges környezetben lévő levegő negatív ionokban gazdag, mérsékelt ózontartalmú és minimális mennyiségű szennyező anyagot tartalmaz. Ilyen környezetben jól érezzük magunkat, tele vagyunk életerővel, jól alszunk és kevesebb egészségügyi problémánk van.

A NEGATÍV IONOK TERMÉSZETES ELŐFORDULÁSA

A tiszta vidéki levegő negatív ionkoncentrációja megközelítőleg 2000 ion/cm³. Vízesések közelében 10 000 – 50 000 ion/cm³ körüli értéket mérhetünk, a legnagyobb vízesések közelében pedig meghaladhatja a 100 000 ion/cm³-t is. Zárt térben, lakószobákban, irodákban azonban ez a szám igen alacsony, mindössze 50-100 ion/cm³, légkondicionálással maximum 40 ion/ cm³.
JÓTÉKONY HATÁSOK

A negatív ionok képesek már a 0,01 mikrométer nagyságú részecskéket is megkötni, ezáltal semlegesíteni tudják a levegőben jelen lévő mikroorganizmusokat – vírusokat, baktériumokat, stb. –, az allergiás tüneteket kiváltó virágporokat, valamint a kellemetlen szagokat okozó részecskéket, porokat. Tudományos kutatásokkal igazolták, hogy a negatív ionok növelik az élő sejtek oxigénmegkötő képességét, továbbá szerepet játszanak az agy szerotonin szintjének szabályozásában, amely az ingerülettovábbító rendszer fontos alkotóeleme: zavarai összefüggésben állnak a különböző szorongásos betegségekkel.

A negatív ionok megnövelik az energiaszintünket, serkentik a vérkeringést, jótékonyan befolyásolják az anyagcserét, erősítik az immunrendszert, enyhítik az az allergiák, az asztma és a légzési nehézségek tüneteit, valamint csökkentik a reumás fájdalmakat. Hatásukat nem csak fizikailag érezhetjük, hiszen semlegesítik a stressz tüneteit, segítenek a félelemérzet leküzdésében, és a depresszió elleni harcban, hatásukra jobban alszunk, javul az emlékezőtehetségünk és a koncentrációnk, valamint fejlesztik a kreativitást és a szellemi teljesítőképességet

A negatív ionok, más néven anionok, nélkülözhetetlenek az emberi szervezet egészséges működéséhez. Több tudományos kutató a levegő vitaminjának nevezi.

Miért? Mik ezek az ionok, hogyan jönnek létre? Hogyan hatnak szervezetünk működésére?

Az univerzumban minden anyag parányi, gömb alakú semleges részecskékből, úgynevezett atomokból áll. Az atomok atommagból, és elektronburokból állnak. Az atom semleges töltésű, mert a pozitív atommag töltését, az elektronburokban lévő azonos számú elektron negatív töltése semlegesíti.

Ha az atom egy, vagy több elektront elveszít, vagy felvesz, felborul a protonok és elektronok egyensúlya, ezért elektromos töltésű lesz. Az elektromos töltésű atomokat ionoknak nevezik.

Az ionok a környezetünkben természetesen jelen lévő, színtelen, szagtalan, elektromos töltéssel rendelkező kémiai részecskék, atomok, molekulák.

 Elektron többlet esetén negatív töltésű ion (anion) jön létre. Negatív töltésű ionok szabadulnak fel vízparti helyeken, vízeséseknél, víz párologtatásánál. Városi területeken sokkal kisebb koncentrációban fordul elő mint vidéki területeken.

Elektron hiány estén pozitív töltésű (kation) jön létre. Pozitív töltésű ionok jönnek létre a természetben például radioaktív ásványok bomlásakor, ultraibolya sugárzáskor, villámláskor, erdőtüzekkor.

A mindennapi környezetünkben mindkét ion jelen van. Mivel a városi területeken, zárt helyiségekben, irodákban, városi otthonokban, autókban sokkal kisebb mennyiségben vannak jelen negatív ionok mint pozitív ionok, érdemes gondoskodnunk jelenlétükről.

Praktikus ionizátor beszerzési forrás. Átirányítással!!:


1 megjegyzés:

  1. 1xBet korean - legalbet.co.kr
    For more about 1xBet korean, you 1xbet free download can find the sports betting site from licensed and licensed sportsbooks. It offers the best betting odds on football, horse racing,

    VálaszTörlés